Wirschweiler ligt in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz nabij Moezel en Vulkaaneifel op ’n kleine vier uurtjes reisafstand vanaf bijvoorbeeld Rotterdam en twee uurtjes vanaf Zuid-Limburg.

Ons vakantieappartement is gelegen aan het Nationalpark Hunsrück-Hochwald en wordt omringd door agrarisch gebied en prachtige bossen. Het is een schitterende locatie om te genieten van de natuur, tot rust te komen, te wandelen of anderszins actief te zijn. Door de uitgestrektheid van het natuurgebied is het goed mogelijk om wild te spotten (herten, vossen, de rode wouw, valken, de buizerd, wilde zwijnen et cetera).

Genieten gedurende elk jaargetijde

Gedurende elk jaargetijde kunt u heerlijk genieten van het prachtige natuurschoon, van de karakteristieke plaatsen en steden, van de romantische wijngebieden aan de Moezel en van de vele bezienswaardigheden in de regio. Ook kunt u wegdromen bij de ontwakende natuur in de lente, genieten van de lange zomeravonden, van de prachtige gouden kleuren in de herfst en van het droomlandschap in de winter. U kunt kiezen uit 111 wandelroutes, de zogenaamde Traumschleifen, die u over de mooiste delen van de Hunsrück voeren. Er zijn tevens mogelijkheden voor Sportief Hiking of Nordic Walking eventueel op de speciaal daarvoor ingerichte routes. Ook Geocaching wordt veel beoefend hier.

Natuurlijk zijn de prachtige wandeltochten niet het enige vertier in de omgeving. In de nabijheid van Wirschweiler liggen de karakteristieke plaatsen Idar-Oberstein (dé Edelsteenstad van Rheinland Pfalts), Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, het middeleeuwse stadje Herrstein en ietsje verder de prachtige steden Trier (oudste stad van Duitsland), Cochem en Koblenz.

In de buurt van het appartement vindt u tevens verschillende wildparken, mijnen, visvijvers, winkelcentra en musea (onder andere het vliegtuigmuseum met een binnen en buiten tentoonstelling).

Wintervakantie

Ook in de winter zijn er heerlijke wandelingen te maken en bij voldoende sneeuwval kan er geskied en gelanglauft worden op de Erbeskopf (met 816 meter de hoogste berg van Rheinland-Pfaltz). Hier vindt u tevens skischolen, langlaufpistes en een zomerrodelbaan van 1356m lang. Wirschweiler en omgeving  is een fantastische en zeer gewilde locatie om uw wintervakantie door te brengen. De kerst met sneeuw en natuurlijk de vele kerstmarkten wilt u niet missen en met de jaarwisseling is het vooral voor mensen met een hond ‘n prima verblijf, vuurwerk wordt er nauwelijks afgestoken.

Diavoorstelling

Omgeving en fotopagina

Tik op de foto om te vergroten.